Beskrivelse
Om vår lynghonning:
Smak: Lynghonningen har en sterk, karakteristisk smak og mørk i fargen. Noen sier den smaker av høst.
Konsistens: Kremet, men likevel relativt rennende. En mellomting mellom kremet og flytende.
Lynghonningen har våre bier hentet i de store lyngområdene i fjellene ved Trysil. Vi flytter biene opp til disse områdene i siste halvdel av juli og høster i slutten av august/begynnelsen av september. Dette sikrer den reneste lynghonningen!
Lynghonningen skiller seg fra annen type honning ved at den er tiksotropisk. Den blir som gelé i rammene. Vi må derfor bruke et eget verktøy for å “stikke opp” geléklumpene slik atden blir flytende. Først da er den klar til å slynges ut av rammene.
Vår honning er helt enkelt 100% naturlig honning. Vi slynger denne direkte fra rammene i bikubene. Deretter siles den for å få bort rester av voks, propolis og større biter med pollen. Derfra går honningen i en modningstank. I modningstanken røres honningen lett flere ganger daglig. Dette gjør vi for at honningen skal kremes, altså finkrystalliseres. Når honningen er finkrystallisert tappes den direkte på glass.
Visste du at vi i Norge har en egen forskrift om honning? I følge denne er det ikke lov å bruke benevnelsen honning om noe annet enn 100% ren honning. Er honningen varmebehandlet eller tilsatt noe, er det forbudt å kalle det honning. All honning som selges i Norge hvor benevnelsen honning brukes, skal være rå, ren, ubehandlet, kaldslynget/kaldpresset, naturlig og ekte. Hvorfor gjøre endringer på et så fantastisk produkt som biene og naturen gir oss?
Gitt som gave