Beskrivelse
Skogshonning
Vår skogshonning har en meget søt smak med en ettersmak som minner om vanilje. Den passer veldig godt til frokostblandinger, yoghurt naturell og iskrem. Den går også utmerket sammen med mange oster og kan selvsagt smøres på brødskiva som andre typer honning.
Kildene til denne honningen har blomstret mellom slutten av mai og månedsskiftet juni/juli. Honning som stammer fra nektar samlet i denne perioden kalles normalt “sommerhonning”. Da skogshonningen skiller seg mye i smak fra vår sommerhonning, har vi valgt å gi den et eget navn.
Skogshonning beskriver godt sammensetningen av nektar i denne honningen og ikke minst hvor biene har samlet nektar til denne honningen – dypt inn i skogene sør for Årnes. Denne honningen har blitt analysert i laboratorium og analysen viser at 95% av honningen kommer fra villbringebær, blåbær og tyttebær. Videre viser analysen at biene også har besøkt blomstrende rognebær og tistel.
Vår bigård i de dype skoger sør for Årnes
I skogene sør for Årnes har vi hatt en bigårdsplass i flere år. Både biene og vi elsker dette stedet. Her er det mange kilometer med skog på alle kanter. Slik kan vi vite at kildene til nektar og pollen utelukkende stammer fra viltvoksende vekster. Det er lett å se at biene trives her!
Råhonning
Vår honning er rå og ikke varmebehandlet, slik all norsk honning skal være.
Kaldslynget honning
Vår honning er slynget i romtemperatur. Les gjerne denne artikkelen “Hva er egentlig råhonning og kaldslynget honning?” for å vite mer om dette og andre begreper brukt om honning.
Vår honning er helt enkelt 100% naturlig honning. Vi slynger denne direkte fra rammene i bikubene. Deretter siles den for å få bort rester av voks, propolis og større biter med pollen. Derfra går honningen i en modningstank. I modningstanken røres honningen lett flere ganger daglig. Dette gjør vi for at honningen skal kremes, altså finkrystalliseres. Når honningen er finkrystallisert tappes den direkte på glass.
Visste du at vi i Norge har en egen forskrift om honning? I følge denne er det ikke lov å bruke benevnelsen honning om noe annet enn 100% ren honning. Er honningen varmebehandlet eller tilsatt noe, er det forbudt å kalle det honning. All honning som selges i Norge skal være rå, ren, ubehandlet, kaldslynget/kaldpresset, naturlig og ekte. Hvorfor gjøre endringer på et så fantastisk produkt som biene og naturen gir oss?
Den beste honningen – anbefales!
Stine
Litt annerledes og kraftigere smak enn sommerhonningen. Veldig gode begge to